‘Ben je me al zat?’, vraagt hij. Deze man, jonge vader, ondernemer, muzikant komt sinds ruim een jaar in mijn praktijk. Hij startte met een reiki-4-daagse ivm spanningsklachten en komt sindsdien bijna elke 2-3 weken voor een sessie. Om op te laden, uit te rusten, te verwerken. Soms lijkt hij zich bezwaard te voelen dat hij na elke sessie weer een nieuwe afspraak wil maken.

En of ik hem zat ben? Integendeel! Ik vind het een groot voorrecht om mensen langere tijd te kunnen en mogen volgen en geniet daar ontzettend van. Ik zie hem langzaam maar zeker veranderen, andere keuzes maken, groeien. We hebben mooie gesprekken, over muziek, ondernemerschap, ouderschap, het leven.

Hij is elke keer weer blij dat er een reikisessie in zijn agenda staat. Dit is voor hem even een pas op de plaats, een rustmoment. En dit geeft hem vertrouwen dat hij niet meer zover in het rood kan gaan als hij geweest is. Hij is het type live-life-to-the-max en hij weet dat hij zijn grenzen opzoekt. Maar hij heeft zichzelf in het afgelopen jaar op een andere manier leren kennen. Waar hij eerst bijna klinisch op zoek was naar een lifehack om van zijn klachten af te komen, neemt hij steeds meer ruimte en tijd om te leven. Hij maakt weer ruimte voor creativiteit en ontspanning. Maakt andere keuzes, bouwt in en na drukke periodes meer rust in. En reiki heeft daarin voor hem een vaste plaats.

Naast de reikisessies kreeg hij ook hulp van een therapeut en ging hij sporten onder begeleiding. Zijn klachten namen af en hij voelt zich weer goed. Zelf leren beoefenen van reiki is voor hem (nog) niet aan de orde. Regelmatig een reikisessie ontvangen werkt voor hem op dit moment. En dus is het goed.

Wil jij ook (eens) ervaren wat een vast rustpunt en oplaadmoment voor jou en jouw leven kan betekenen? En je kunt natuurlijk ook overwegen om zelf reiki te leren beoefenen. Je bent welkom.

#reiki #reikibehandeling #reikicursus #reikibeoefening #zelfzorg #ontspanning #balans