Over Mirjam

Zoals bij zoveel mensen begon mijn zoektocht naar spiritualiteit vanuit een behoefte aan meer gezondheid en welzijn. Op mijn 28e kwam ik letterlijk over-spannen thuis te zitten, na jaren van teveel inspanning versus te weinig ontspanning. Ik had spanning in mijn lijf en spanning in mijn geest. Ik leefde met hoofdpijn, pijn in mijn nek en schouders en voelde me vaak zwaar en geremd. Ik stond altijd klaar voor een ander met advies en hulp, was totaal niet in contact met mezelf en mijn eigen behoeften en had nooit echt geleerd om op een vriendelijke manier met mezelf om te gaan.

En een zoektocht was het, waarop ik steeds meer leerde over mezelf, wie ik was, wie ik niet was en over hoe ik goed voor mezelf kon zorgen. Ik ging in therapie, maakte kennis met yoga en meditatie en kwam via een goede vriendin in aanraking met reiki. Als dochter van een apotheker, paramedisch en wetenschappelijk opgeleid, werkzaam in de reguliere zorg, had ik veel moeite mezelf toe te staan te accepteren dat reiki daadwerkelijk ‘iets’ was. Ik snapte er niks van en kon het niet begrijpen en plaatsen. Maar ik vond het wel prettig om te ontvangen.

Dank je wel voor je heldere en begrijpelijke lessen. Je hebt me vertrouwen gegeven in wat je me geleerd hebt. Ik wens dat je nog heel veel mensen les mag geven, want het zal een verrijking voor ze zijn.

Marije
Ik heb jouw rust als heel prettig ervaren. Het was ontspannen, liefdevol en met aandacht. In een prettige lichte sfeervolle ruimte.
Bianca

Je bent een fijne lerares en bedankt voor je vertrouwen.

 

Dijonne

Ik vind je een warm persoon waar je je meteen bij thuis voelt, vol passie voor je vak.

Kim

Lieve Mirjam, ik vind dat je op een prettige, rustige en duidelijke manier lesgeeft.

Sandra

Mijn reikibeoefening heeft me zoveel meer gegeven dan ik ooit had kunnen denken: iedere dag opnieuw mezelf toe te staan uit mijn hoofd en in mijn lichaam te zijn. In verbinding zijn met mezelf, stevig en gegrond en me tegelijkertijd lichter voelen. Keuzes maken en mijn leven leiden vanuit deze lichtere staat van zijn. Er kunnen zijn voor een ander zonder mezelf weg te geven. Wat een geschenk.

Ik wil graag kennismaken

In 2006 deed ik een reikicursus en leerde hoe ik mezelf reikibehandelingen kon geven. En een jaar later volgde ik een tweedegraads reikicursus. In het jaar dat volgde nam ik ontslag, startte een onderneming, raakte zwanger en ging trouwen. Naast mijn werk als gespecialiseerd logopedist met mensen met afasie, bleef ik reiki beoefenen. En omdat blijven leren en verdiepen iets is wat ik heel graag doe, kwam ik in Reikicentrum Zijn terecht, bij Rebecca Bredenhof. In haar heb ik een leraar en mentor gevonden. Van haar heb ik geleerd echt dieper te gaan in mijn reikibeoefening.

Deze groeide langzaam van een persoonlijke, dagelijkse beoefening (voor mijn eigen rust, balans en energie) en vast onderdeel in mijn gezinsleven (bij stoten en vallen en voor het slapengaan bij mijn kinderen, bij pijn en stress bij mijn man) uit tot een manier van leven. In mij groeide de wens om reiki door te geven aan anderen en om les te gaan geven in reiki. In 2014 deed ik een praktijktraining als voorbereiding op het openen van een reikipraktijk. En in 2015 startte ik met mijn opleiding tot reikimaster. Op 16 juli 2019 ben ik, in een kring van wijze vrouwen, op het strand bij Scheveningen, onder de sterren en een volle, deels verduisterde maan, ingewijd als reikimaster.

Wil je meer weten over mijn opleidingen en verdieping in reiki en regeneratief denken? Je vindt hier mijn reiki-CV.

Ik ben lid van The Reiki Alliance en doe 4x per jaar aan collegiale consultatie om te groeien in de rollen die ik heb. Mijn basis is nog steeds mijn dagelijkse zelfbehandeling, ik ontvang wekelijks een reikisessie en streef ernaar minstens 1x per jaar een reiki-4-daagse te ontvangen. Ik kom op wekelijkse basis in reikigroepen en blijf zo mijn ervaring en kennis over deze Japanse volkskunst verdiepen, zodat ik dit vervolgens ook weer door kan geven.