Over Mirjam

14 jaar geleden zat ik overspannen thuis. Ik had veel last van hoofdpijn en had heel veel spanning in mijn lijf. Ik zocht een manier om te ontspannen, dus ik ging op yoga. Ik had in die tijd vaak het gevoel dat ik leefde ‘met de handrem aangetrokken’. Een vriendin van mij deed aan Reiki en was hier heel erg enthousiast over. Ik kreeg wel eens Reiki van haar en vond dat wel prettig, maar ook raar, want ik snapte er niks van. Maar ik bleef wel geïnteresseerd…

In 2006 zocht ik een Reikimaster bij wie ik graag zelf Reiki wilde leren en deed ik een eerstegraads cursus. Ik behandelde mezelf en af en toe anderen in mijn omgeving en bleef geïnteresseerd. Een jaar later deed ik een tweedegraads Reikicursus. In het jaar dat volgde nam ik ontslag, begon voor mezelf, raakte zwanger en ging trouwen.

In mijn Reikibeoefening zocht ik (zoals in bijna alles wat ik doe) verdieping en volgde ik bij Reikicentrum Zijn in Den Haag regelmatig workshops en cursussen. In mijn werk als zelfstandig logopedist kwam ik regelmatig in situaties terecht waarin ik sterk het gevoel had mijn cliënten meer te kunnen bieden wanneer ik ze Reiki zou geven, dan wat ik deed met mijn logopedie. Daarom volgde ik een training voor Reikibehandelaars en begon ik langzaam maar zeker dit ook in de praktijk te brengen. Na een verhuizing naar Twente werd het me duidelijk dat ik écht een Reikipraktijk wilde starten en zo werd Reiki Twente geboren.

Wanneer ik nu, na bijna 13 jaar ingewijd te zijn in Reiki, kijk naar mijn leven, dan zie ik zoveel verschil met hoe ik was. Ik heb nu het gevoel volop te leven, met alles wat daarbij hoort. Ik voel me goed, geniet veel meer van alles om me heen en kan in de dagelijkse hectiek prima functioneren. Ik ben heel dankbaar dat Reiki op mijn pad is gekomen en wil dit geschenk dan ook heel graag doorgeven. Sinds de zomer van 2019 ben ik ingewijd als Reikimaster en kan ik gaan lesgeven. Ik ben ervan overtuigd dat deze tijd vraagt om balans, rust, bewustwording en heling. En daar wil ik aan bijdragen.