Reiki leren

Voor beginners (reiki I)

Zelf reiki leren is een groot cadeau aan jezelf. In een reikicursus leer je hoe je jezelf (en je naasten) een volledige reikibehandeling kunt geven. Je leert de geschiedenis van reiki, leert wat reiki is en wat je hiervan kunt verwachten. Ook leer je de 5 reikiprincipes. Een reikicursus bestaat altijd uit 4 sessies van ongeveer 3 uur, op aaneengesloten dagen. Elke sessie ontvang je een inwijding, waardoor je een levende verbinding krijgt met de allesomvattende levensenergie. Deze energie kun je via zachte aanraking doorgeven. Dit vermogen behoud je voor de rest van je leven. Tijdens een reikicursus leer je wat reiki is, hoe je hiermee kunt werken en leer je alles wat je nodig hebt om een goede reikibehandeling te kunnen geven aan jezelf en je familie en vrienden.. Aan het eind van de cursus plannen we gezamenlijk een terugkomsessie.

Reiki heeft mijn leven totaal veranderd. Ik ben geen ander mens geworden, maar ben wel veel stabieler. Ik kan ook beter luisteren en relativeren.

 

Carel

De reiki-methode is niet alleen om ziekte te genezen. Haar ware doel is het corrigeren van de hart-mind, het lichaam fit te houden en een gelukkig leven te leiden, met gebruik making van de spirituele mogelijkheden waar mensen mee zijn toegerust sinds hun geboorte.

~ Deel van de tekst op de gedenksteen van Mikao Usui, grondlegger van Usui Shiki Ryoho Reiki (de reikimethode volgens het systeem van Usui).

Neem contact op

Voor gevorderden (reiki II)

Wanneer je reiki beoefent kun je na verloop van tijd de roep gaan voelen om je verder te verdiepen, nog meer te leren over reiki en jezelf en de wereld op een diepere laag te leren kennen. Dan kan het zo zijn dat je er klaar voor bent een tweedegraads reikicursus te doen. Tijdens deze cursus ontvang je 3 symbolen en leer je hoe je deze in kunt zetten bij je zelfbehandeling en de behandeling van anderen. Je leert wat een mental healing is en hoe je deze geeft. En je leert hoe je met reiki tijd en afstand kunt overbruggen middels de afstandsbehandeling. Een tweedegraads cursus bestaat uit 3 sessies en een terugkomsessie. Na afloop van de cursus ga je ongeveer 4 weken afstandsbehandelingen sturen naar jezelf en anderen, om de symbolen en hun energie in je dagelijks leven te integreren.