Sinds ik een klein meisje was, kom ieder jaar wel een paar keer op Terschelling. Ik houd van dat eiland. Terschelling verveelt me nooit. Eigenlijk kun je wel zeggen dat Terschelling een grote liefde van me is, net zoals reiki dat is 😊

De rust, de ruimte, de onmetelijke stranden, het licht, de duinen, de vrijheid, de vergezichten, het buiten zijn, de wolken, de reis ernaartoe; ik houd overal van. Op het eiland gaat mijn levensenergie sowieso meer stromen, lijkt het wel. Ik kan wel huilen van geluk, elke keer dat ik de haven van West zie opdoemen.

Wat me opvalt, is dat ik zo kan genieten van de veranderlijkheid van het weer. De wolkenluchten zijn iedere dag anders, de golven in de zee zijn iedere dag anders, de vloedlijn is telkens weer anders en ook het strand en de duinen zijn iedere dag anders. De ene dag waait het zo hard dat ik gezandstraald wordt wanneer ik probeer de duinen te beklimmen om het strand op te komen en worden mijn voetstappen weggevaagd zodra ik mijn hielen heb gelicht, de andere dag is de hemel strakblauw en is er nauwelijks wind. De ene dag ligt de vloedlijn vol met skeletten van zeeëgels; de andere dag wemelt het van de heremietkreeftjes. Elke dag voelt als een avontuur.

In mijn dagelijkse leven vind ik het lastiger om veranderlijkheid steeds te zien als een avontuur. Om me te verwonderen over wat en wie er op mijn pad komt. Om te zijn met wat er is. Voor mij is het eerste deel van de eerste twee reikiprincipes hier heel helpend bij. Just for today… Alleen vandaag… Morgen is er weer een dag. Vandaag doe ik het met wat er is.

En wanneer mijn hoofd op hol slaat en druk is met wat al geweest is of met wat nog zal komen, dan kan ik gelukkig altijd mijn handen even op mijn hoofd leggen, levensenergie laten stromen en weer terugkomen in het nu. Just for today…

Wil je meer weten over de reikiprincipes? Een reikisessie ontvangen? Je bent welkom.