kersenbloesemAlles wat leeft heeft een zelfhelend vermogen. Ik vind dat zo iets magisch. Je snijdt in je vinger en het wondje verdwijnt vanzelf weer. Je snoeit een boom en hij loopt gewoon weer uit.

Het is precies dit zelfhelende vermogen dat Reiki stimuleert en versterkt. Je heelt dus jezelf! Er zijn veel verhalen te vinden over mensen die sneller herstellen na een operatie wanneer ze (veel) Reiki krijgen. Zelf heb ik ervaren dat mijn chronische klachten verminderden en verdwenen sinds ik Reiki beoefen. En ik ken nog veel meer mensen die dit hebben ervaren. Wanneer je hele systeem beter in balans is, is er ruimte voor herstel. Ook kun je gemakkelijker betere keuzes maken voor jezelf. Ik zie het als een soort vicieuze cirkel, maar dan één die omhoog draait 😉

Je kunt je zelfhelend vermogen op verschillend manieren helpen, bijvoorbeeld door gezond te eten, voldoende te slapen, te sporten, aan yoga te doen en ga zo maar door. Er zijn dus vele wegen die naar Rome leiden. Wat mij betreft is Reiki een zeer aangename aanvulling daarop. Kom je dit eens ervaren?