Zelf Reiki leren

Om de voordelen van Reiki te kunnen ervaren hoef je niet afhankelijk van een ander te zijn. Je kunt gewoon zelf Reiki leren!

Misschien ben je op zoek naar een spirituele beoefening. Of wil je gezonder in het leven gaan staan, meer balans vinden en zélf iets kunnen doen voor je ontspanning.

Ik ben mezelf nog steeds dankbaar dat ik in 2006 een Reikicursus heb gedaan. Door mezelf elke dag te behandelen met Reiki heb ik zoveel geleerd over mezelf, kan ik beter ontspannen, heb ik nauwelijks meer hoofdpijn, respecteer ik mijn eigen grenzen meer en word ik steeds vriendelijker voor mezelf.

Reiki I

Tijdens een Reikicursus (Reiki I) leer je hoe je een Reikibehandeling kunt geven aan jezelf en aan anderen in huiselijke kring. Dit vermogen houd je de rest van je leven. Je leert wat Reiki is en waarvoor je dit kunt gebruiken. Je ontvangt vier inwijdingen. Hierna kun je Reiki doorgeven via je handen.

Tijdens de cursusdagen kun je veel oefenen op jezelf en anderen. De cursus duurt vier dagdelen.

Reiki II

Na verloop van tijd kun je de roep gaan voelen jezelf nog beter te willen leren kennen en nog meer te willen verdiepen in Reiki. Dit kan het moment zijn om een tweedegraads Reikicursus te gaan volgen. Tijdens deze cursus ontvang je 3 Reikisymbolen en leer je hoe je deze kunt gebruiken in je zelfbehandeling en bij het behandelen van anderen. Ook leer je hoe je met Reiki tijd en afstand kunt overbruggen. Deze Reikicursus is geschikt voor Reikibeoefenaars die minimaal een jaar actief Reiki beoefenen.