Reiki

Wat is Reiki?

Reiki is Japans voor levensenergie of levenskracht.

Er bestaan verschillende stromingen Reikibeoefeningen. Op deze site zal ik het steeds hebben over Usui Shiki Ryoho Reiki.

Usui Shiki Ryoho Reiki is:

* een eenvoudige helingswijze uit Japan, die je ontspant en in balans brengt.

* een spirituele beoefening (net zoals yoga en meditatie).

* een bewuste manier van leven, met behulp van de 5 Reikiprincipes.

Wat doet Reiki?

Reiki stimuleert je zelfhelend vermogen en brengt je lichaam en geest in balans. Doordat een Reikibehandeling je herstelvermogen ondersteunt, kun je het bij alle aandoeningen van lichaam of geest gebruiken. Klachten verminderen vaak of verdwijnen zelfs helemaal. Een Reikibehandeling is echter nooit een vervanging voor reguliere medische behandeling, maar wel een mooie aanvulling.

Reiki werkt in op je lijf, je gevoelens, je gedachten en je ziel.

Een Reikibehandeling geeft vaak diepe rust en ontspanning.

Hoe gaat een Reikibehandeling?

Praktijk binnenVoor de Reikibehandeling hebben we een kort intakegesprek.

Tijdens de Reikibehandeling lig je met je kleren aan op een behandeltafel. (Wanneer liggen niet lukt, kan de sessie ook plaatsvinden terwijl je zit in een stoel.) Ik leg mijn handen zacht op een aantal plaatsen op je hoofd, buik en rug. Dit duurt ongeveer 5 kwartier.

Tijdens een Reikibehandeling kun je verschillende dingen ervaren. Sommige mensen voelen warmte, anderen tintelingen en weer anderen voelen helemaal niks. Dat kan en het één is niet beter dan het ander. Je mag tijdens de behandeling gewoon ontspannen en hoeft niet je aandacht erbij te houden. Ook is het geen probleem wanneer je in slaap valt.

Na de behandeling heb je nog de gelegenheid om vragen te stellen of te delen wat je hebt ervaren.