Reiki leren

Voor beginners (reiki I)

Zelf reiki leren is een groot cadeau aan jezelf. Je hebt alle voordelen van deze energie letterlijk altijd binnen handbereik. Zo kun je zelf, op ieder moment, iets doen om je beter te voelen; rustiger, dichter bij jezelf, meer in balans.

Ieder mens kan leren om zichzelf, en anderen in huiselijke kring, een reikibehandeling te geven – ongeacht leeftijd, achtergrond, ervaring of opleidingsniveau. Jij dus ook.

Reiki heeft mijn leven totaal veranderd. Ik ben geen ander mens geworden, maar ben wel veel stabieler. Ik kan ook beter luisteren en relativeren.

 

Carel

De reiki-methode is niet alleen om ziekte te genezen. Haar ware doel is het corrigeren van de hart-mind, het lichaam fit te houden en een gelukkig leven te leiden, met gebruikmaking van de spirituele mogelijkheden waar mensen mee zijn toegerust sinds hun geboorte.

~ Deel van de tekst op de gedenksteen van Mikao Usui, grondlegger van Usui Shiki Ryoho Reiki (de reikimethode volgens het systeem van Usui) ~

Neem contact op

De reiki I cursus

Tijdens een reiki-I-cursus leer je alles wat je nodig hebt om een goede reikibehandeling te kunnen geven aan jezelf en je familie en vrienden. Tijdens de cursus leer je:

  • Wat reiki is en hoe je hiermee kunt werken
  • De geschiedenis van reiki
  • De 5 reikiprincipes

Een reiki-I-cursus bestaat altijd uit 4 sessies van ongeveer 3 uur, op aaneengesloten dagen. Elke sessie ontvang je een inwijding, waardoor je een levende verbinding krijgt met de allesomvattende levensenergie. Deze energie kun je via zachte aanraking doorgeven. Dit vermogen behoud je voor de rest van je leven. Aan het eind van de cursus plannen we gezamenlijk een terugkomsessie. De cursus wordt gegeven in kleine groepen, waardoor er voldoende tijd en aandacht is voor persoonlijke verhalen en vragen. Ook is er elke dag voldoende gelegenheid om het geleerde te oefenen.