Reiki en kinderen

Waarom reiki voor je kind?

Je kind zit niet lekker in haar/zijn vel. Je voelt dat er iets is, maar je kunt je vinger er niet op leggen. Je kind worstelt met fysieke klachten, of met zichzelf (emoties of gedachten). Heb je al wel eens aan reiki gedacht? Misschien vind je kind het heerlijk om een reikisessie te ondergaan. Rust te ervaren in zichzelf, te ontspannen. Ook kun je als ouder overwegen om zelf reiki te leren. Zo kun je je kind op ieder moment een beetje reiki geven op een ongedwongen en laagdrempelige manier.

Erg ontspannend. Je vergeet alles.

Bastiaan (11)

Reiki is een hele fijne manier om te ontspannen. Je hoeft niks te doen, nergens aan te denken, echt superfijn! Ik kwam echt helemaal tot rust.

Renske (12)

Ik had het gevoel of ik zweefde, over de wolken. Het was heel fijn.

Marthe

Kinderen kunnen op elke leeftijd veilig reiki ontvangen, of het nu gaat om baby’s, peuters, kinderen met basisschoolleeftijd of pubers. Voor reiki zijn geen contra-indicaties bekend; het ondersteunt bij alle levensprocessen.

Jonge kinderen zijn nog heel puur; vaak is een beetje reiki al voldoende om de balans te herstellen. Daarom is het zo waardevol wanneer één of beide ouders reiki heeft en kan geven. Bij jonge kinderen waarbij een duidelijker disbalans is en volledige reikisessies gewenst zijn, is het fijn wanneer ook de moeder reikisessies ontvangt; een jong kind is namelijk nog helemaal verweven met het energiesysteem van de moeder.

Neem contact op

Kan een kind zelf reiki leren?

Vanaf een jaar of 8 kan een kind zelf reiki leren, als het die wens heeft. Voorwaarde hierbij is wel dat 1 van de ouders zelf reiki leert om in de dagelijkse beoefening te kunnen ondersteunen.