Reiki in mijn gezin

Het idee voor deze blog werd geboren toen mijn man voor de tweede keer in korte tijd tegen me zei dat hij zo blij was dat ik Reiki doe. Ik vroeg me af wat het effect van mijn Reikibeoefening is op mijn gezin.

Mijn man vertelde dat ‘het rust geeft in ons gezin. De kinderen weten dat ze altijd een moment ‘s avonds met mama hebben, zonder taal en met echt contact. Dat is een mooi ritueel. Als ze een pijntje hebben is het fijn om er Reiki op te krijgen. En doordat je jezelf Reiki geeft, weten ze ook dat je soms even niet beschikbaar bent, en dat goed voor jezelf zorgen belangrijk is. Doordat jij aan Reiki doet ga je meer problemen en trubbels vanuit rust aan.’

Ik vroeg mijn jongste zoon (6 jaar) wat hij ervan vindt dat ik Reiki doe. Zijn antwoord: ‘Ik vind het fijn wanneer je je handen op me legt. Ik vind het fijn dat je warme handen hebt en ook fijn dat mijn (buik)pijn minder wordt.’

Mijn oudste zoon (8 jaar), antwoordde op dezelfde vraag: ‘Ik vind het fijn, want Reiki vermindert pijn, het voelt fijn en het is gewoon lekker!.’

Daar heb ik eigenlijk weinig aan toe te voegen. Behalve dat ik heel dankbaar ben dat ik ruim 11 jaar geleden een Reikicursus heb gedaan. Met mijn Reikihanden kan ik er niet alleen voor mezelf zijn, maar ook dagelijks voor mijn gezin. Het aantal uitgespaarde tripjes naar de huisartsenpost na val- of stootpartijen en zelfs een ongeluk met vingertjes tussen een autodeur is al bijna niet meer op 2 handen te tellen. Ik denk aan de verschillende verbrandingsincidenten, die in de kiem gesmoord leken te worden, waarna er niet eens een brandblaar ontstond. En dat alleen maar doordat ik direct mijn handen neer kon leggen! Het dagelijkse ritueel van even Reiki geven voor het slapen gaan, soms wat langer, soms wat korter, maar elke dag eventjes, is mij onbetaalbaar.

Ik had nooit kunnen denken dat die Reikicursus, die ik alleen voor mezelf deed, ook mijn omgeving zoveel zou opleveren.

Zou jij ook Reiki willen leren? Eind maart komt Rebecca Bredenhof, mijn Reikimaster, weer naar Boekelo om een eerstegraads cursus te geven. Je kunt nog meedoen! Heb je interesse?

Reacties { 0 }

Reiki bij kinderen; een voorbeeld

PEr wordt aan de deur geklopt. Ik sta op vanachter mijn computer en doe open. Mijn oudste zoon (5 jaar) stapt naar binnen. “Pfff, ik ben zo moe!”. “En nu wil je een beetje Reiki?”, vraag ik. “Ja”, zegt hij, trekt zijn sandalen uit en klimt op de behandeltafel. Ik sluit de email af waar ik mee bezig was en kom bij hem zitten. Zoon heeft zich inmiddels geïnstalleerd en ligt languit op zijn rug, met een kussentje onder zijn knieën. Hij wil geen deken, want hij heeft het warm genoeg. Ik leg mijn handen op zijn ogen en start met de behandeling. Zoonlief kletst honderduit en beweegt continu. Soms verlegt hij mijn handen even of schuift hij ze naar de volgende positie. We doen een hele behandeling, maar dan een stuk korter en drukker dan bij volwassenen 🙂 Wanneer ik bij zijn onderrug ben aangekomen en meld dat het bijna klaar is nu, zegt hij: “Dat wilde ik ook”. Hij springt van tafel, wacht tot ik het kaarsje van de kast pak, zodat hij dat kan uitblazen (want dat wilde hij graag ;-)), trekt zijn sandalen weer aan en gaat weer spelen. <3

Reiki, eenvoudig en puur. Ook voor kinderen.

Reacties { 0 }

Reiki bij operaties

Rood kruisSoms is er iets met je lijf aan de hand, waardoor een operatie nodig is om weer verder te kunnen. Maar naast een nuttige ingreep is een operatie ook een fikse belasting voor je systeem. Je laat, voor de goede zaak, een wond in je lichaam maken. En een wond geeft stress in je systeem. Nadat de chirurg zijn werk heeft gedaan, moet je zelfgenezend vermogen aan de slag.

En laat dit nu net zijn waarbij Reiki je kan ondersteunen! Allereerst kan het je helpen je systeem in optimale conditie te brengen voorafgaand aan de operatie. Na een operatie helpt het je sneller te genezen en minder pijnstilling nodig te hebben. Je systeem is sneller weer in balans.

Klinkt dit (nog) als een soort ver-van-je-bed-show? In Amerika zijn er zelfs ziekenhuizen waar tijdens operaties Reiki wordt gegeven. Toekomstmuziek? 🙂

Concluderend: geopereerd worden is niet leuk, maar soms wel noodzakelijk. Ondersteun jezelf in je genezing. Omdat je het waard bent!

Reacties { 0 }

Zelfhelend vermogen

kersenbloesemAlles wat leeft heeft een zelfhelend vermogen. Ik vind dat zo iets magisch. Je snijdt in je vinger en het wondje verdwijnt vanzelf weer. Je snoeit een boom en hij loopt gewoon weer uit.

Het is precies dit zelfhelende vermogen dat Reiki stimuleert en versterkt. Je heelt dus jezelf! Er zijn veel verhalen te vinden over mensen die sneller herstellen na een operatie wanneer ze (veel) Reiki krijgen. Zelf heb ik ervaren dat mijn chronische klachten verminderden en verdwenen sinds ik Reiki beoefen. En ik ken nog veel meer mensen die dit hebben ervaren. Wanneer je hele systeem beter in balans is, is er ruimte voor herstel. Ook kun je gemakkelijker betere keuzes maken voor jezelf. Ik zie het als een soort vicieuze cirkel, maar dan één die omhoog draait 😉

Je kunt je zelfhelend vermogen op verschillend manieren helpen, bijvoorbeeld door gezond te eten, voldoende te slapen, te sporten, aan yoga te doen en ga zo maar door. Er zijn dus vele wegen die naar Rome leiden. Wat mij betreft is Reiki een zeer aangename aanvulling daarop. Kom je dit eens ervaren?

 

Reacties { 0 }

Wat is Reiki voor mij?

Mijn ervaring met Reiki in steekwoorden:

  • thuiskomen
  • gekoesterd worden
  • zelfkennis
  • betere gezondheid
  • ontspanning
  • zelfontplooiing
  • verbinding met mezelf
  • verbinding met anderen
  • levenslust

Kun jij ook profiteren van Reiki? Jazeker. Het helpt je je beter te voelen en goede keuzes voor jezelf te maken. Wie wil dat nu niet?

Reacties { 0 }